Past een kitten bij jou?

Een kitten in huis nemen klinkt erg aantrekkelijk. Toch is het erg belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over een aantal situaties.  Het lijken namelijk makkelijk dieren want je hoeft ze bijvoorbeeld niet uit te laten. Toch dien je je te realiseren dat een kitten in huis nemen om veel tijd en aandacht vraagt. In dit artikel lees je waarom. 

De verzorging is erg belangrijk

De verzorging is niet het eerste waar je over nadenkt als je een afweging maakt om een kitten in huis te nemen. Zoals je misschien wel weet verliezen de meeste katten erg veel haren door de dag heen. Om ervoor te zorgen dat het haarverlies minder wordt, moet je jouw kat een paar keer per week borstelen. Ook moet een kat een aantal keer per dag eten. Denk vooraf goed na of je in staat bent om een kat deze verzorging te bieden.

Een allergie kan het hele plaatje verpesten.

Als je huisgenoten hebt moet je eerst erachter komen of zij niet allergisch zijn voor katten. Er is namelijk een redelijke kans dat jouw huisgenoten allergisch voor katten zijn, want best wel wat mensen hebben deze allergie. Een kat in huis nemen terwijl jouw huisgenoot er allergisch voor is, is niet bepaald een goed idee. 

Ruimte 

Katten zijn kleine dieren, maar hebben veel ruimte nodig. Ze bewegen in de kamer van hot naar her en hebben dus een grote ruimte nodig om dit te kunnen doen. Voor katten is het fijner om meerdere ruimtes te waarin ze alles kunnen ontdekken. Ook kun je de kattenbak het beste in een andere kamer zetten. Dit omdat het in de woonkamer anders al snel naar kattenpis kan gaan ruiken.

Op welke plek moet je jouw kitten aanschaffen? 

Er zijn heel veel verschillende plekken waar je kittens kunt aanschaffen. Je moet je hier goed in verdiepen voordat je een kitten in huis wilt nemen. Een goede plek om een kitten over te nemen, is in het asiel. Zowel kittens als katten wachten daar op een nieuw baasje. Je kan ook een kitten kopen bij een fokker, maar hier zijn de kittens wel wat duurder. Naast deze twee opties, heb je nog veel meer plekken waar je kittens kunt kopen.