Drie voordelen van een persoonlijk alarm voor senioren

Een persoonlijk alarm kan mensen of hulpdiensten alarmeren wanneer er iets mis gaat. Je hebt dan geen mobiele telefoon nodig. In dit artikel lees je alles over de persoonlijke alarmen voor senioren en waarom ze een goed hulpmiddel kunnen zijn om zorgeloos te leven.

  1. Een alarmknop om je pols

Een persoonlijk alarm kun je vaak gewoon om je pols dragen. Je kunt dan overal veilig naartoe gaan en je hoeft niet meer thuis te blijven als je bang bent dat er iets met je gebeurt. De polsalarmen hebben ook een GPS zender waardoor de persoon die is gealarmeerd meteen weet waar je bent. Zo zijn ook weggelopen mensen met bijvoorbeeld dementie gemakkelijk terug te vinden.

  1. Niet alleen voor senioren

Niet alleen senioren kunnen baat hebben bij het gebruik van een persoonlijk alarm. Ook jongere mensen die in de avond alleen trainen of vaak alleen op pad zijn kunnen soms hulp gebruiken. Daarnaast kun je ook een alarm aan je kinderen geven zodat je altijd weet waar ze zijn.

  1. Alarmeer familie of hulpdiensten

In sommige situaties is het eigenlijk niet nodig om direct de politie of de ambulance te alarmeren. Het is gelukkig ook mogelijk om bijvoorbeeld je vrienden of je familie te alarmeren. Je kun verschillende nummers in je persoonlijk alarm programmeren zodat je altijd iemand kunt bereiken wanneer dat voor jou nodig is.