Spouwmuurisolatie? Doen!

Spouwmuurisolatie is niet alleen goed voor je portemonnee, het is tevens bevorderlijk voor je comfort. De tijd dat je met een dik vest op de bank onder een deken zat te rillen is voorbij. Het leest ook zo onhandig met handschoenen aan. Nee, de energienota kan op een andere manier omlaag, zet die verwarming maar weer aan. Wist je namelijk dat het bedrag onder de streep al snel 25 procent lager uitvalt als je goede isolatiewerken hebt laten toepassen in je woning? Ook zullen natuurbeschermers je dan een stuk vriendelijker aankijken. Je uitstoot is immers tot het hoogst noodzakelijke beperkt.

Tweeledige werking

Het aanbrengen van isolatie houdt niet alleen de warmte binnen op kille herfst- en winterdagen. Het houdt ook de broeierigheid buiten de deur op die – helaas zeldzame – dagen dat er een hittegolf over ons land komt. Zo blijft de temperatuur in alle vertrekken constant en aangenaam.

Het is uit met geluid

Bijkomend voordeel is dat je louter de voordelen van wonen in een rijtjeshuis in een knusse buurt kunt ervaren. Je hoeft alleen te horen wat je buren te melden hebben als je samen een kopje koffie of een pilsje drinkt. Daarna blijft alles wat ze zeggen binnen vier muren. En ook jouw vertrouwelijkheden blijven beschermd. De isolatiewerken hebben namelijk een goede geluiddempende werking.

Doe de isolatiecheck

Vraag eens een professioneel bedrijf om een kijkje te nemen in, langs en op je huis. Zij zullen met een geöefend oog rondlopen en kijken of – en indien nodig welke – isolatiewerken uitgevoerd dienen te worden. Bij eeuwenoude huizen zal het veelal neerkomen op gevel-, dak- of vloerisolatie en/of binnen- of buitenmuurisolatie, maar is je huis gebouwd in 1920 of erna dan zullen er zeer waarschijnlijk spouwmuren te vinden zijn. Isolatiewerken JK heeft de expertise in huis om na beoordeling van jouw situatie de meest geschikte methode van spouwmuurisolatie toe te passen.