Beton cire aanbrengen in 5 stappen

Ben jij ook benieuwd geworden naar beton cire? Het is heel makkelijk om zelf te gebruiken, toch helpen wij jou graag een beetje op weg met deze tips. Zo is het handig om te weten dat je beton cire pas kan gebruiken als de ondergrond helemaal vetvrij is en alle gaten en scheuren van te voren gevuld zijn. Ook is het erg slim om er voor te zorgen dat de ondergrond recht te maken, zo is de kans kleiner dat het beton cire later breekt. Als je al deze stappen helemaal hebt doorlopen ben jij klaar om aan de slag te gaan met beton cire.

Zelf mengen of kant en klaar in de winkel?

Las de ondergrond helemaal klaar is kan je beginnen met het maken van het beton cire. Je kan beton cire zelf mengen maar je kan ook beton cire kant en klaar vinden in de webshops. Je kan nu de eerste laag beton cire aanbrengen op de ondergrond. Als de eerste laag een beetje droog is moet er nog een tweede laag overheen, uiteindelijk wil je niet dat beton cire dikker wordt dan 2,5 millimeter. Anders heeft het beton cire ook weer een grotere kans om te breken of te scheuren.

Beton cire in de keuken

Naast vloeren en muren kan beton cire ook voor meubels gebruikt worden. In de keuken word beton cire vaak gebruikt voor beton cire aanrechtbladen. Zo kan je de keuken toch een mooie betonlook geven zonder dat je heel de keuken hoeft te verbouwen. ook deze aanrechtbladen kunnen op diverse ondergronden gemaakt worden, de beton cire kan ook over een bestaand aanrechtblad aangebracht worden. Het oude aanrechtblad hoeft dan niet af te breken of een nieuwe te installeren, dit bespaart natuurlijk erg veel tijd. Ben jij ook benieuwd geworden naar beton cire? Neem dan eens een kijkje in onze webshop.